انواع روش خنک کننده دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور دستگاهی برای تامین برق اضطراری در مواقع قطع برق سراسری می باشد که در حوزه ها و صنعت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. دیزل ژنراتور از دو قسمت موتور دیزل و ژنراتور
تشکیل می شود که در این مقاله قصد داریم روش های خنک کننده ژنراتور را مورد بررسی قرار دهیم.
چرا ژنراتورها به خنک کننده احتیاج دارند؟
همانطور که می دانید هر موتور وقتی که شروع به کار می کند گرما تولید می کند و ژنراتورها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ژنراتورها انشعابات و اتصالات بسیاری دارند که همگی آن ها با جریان برق گرما تولید می کنند واین گرما در تمامی دستگاه پخش میشود. بنابراین نیاز است که تا با روش خنک کننده ژنراتور آشنا شویم تا به صورت اصولی گرما را در ژنراتور از بین ببریم.
واضح است که اگر گرما تولید شده را در ژنراتور به درستی از موتور خارج نکنیم ، خسارات جبران ناپذیری به موتور خواهد رسید.
بنابراین روش خنک کننده ژنراتور امری ضروری است که باید به آن توجه کافی کرد.
به طور کلی دو روش برای خنک کردن ژنراتور وجود دارد، سیستم های خنک کننده هوا و سیستم های خنک کننده مایع که در ادامه به طور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سیستم های خنک کننده مایع
یکی از روش های خنک کردن دستگاه ژنراتور استفاده از سیستم های خنک کننده مایع استفاده کرد که با عنوان سیستم آب خنک نیز از آن یاد می شود.
انواع مختلفی از خنک کننده به صورت مایع وجود دارد به طور مثال برخی از آن ها به کمک روغن کار می کنند ، برخی به کمک هیدروژن و…
سیستم های خنک کننده به کمک مایع به کمک پمپ آب است که مایع خنک کننده را به وسیله اتصالات و لوله ها به دور موتور می چرخاند ، این فرایند باعث می شود گرمای تولید شده توسط ژنراتور به مایع خنک کننده منتقل شود، بنابراین دستگاه گرمای خود را از دست می دهد و خنک می شود.
روش خنک کننده ژنراتور به کمک سیستم های مایع در موارد مختلف استفاده می شود ، از مایع هیدروژن بیشتر در دیزلز های بزرگ استفاده می شود. علت استفاده از هیدروژن در دیزل های بزرگ آن است که هدایت حرارتی با سرعت بالاتری عمل می کند و ژنراتور به سرعت گرمای خود را از دست می دهد.
سیستم های خنک کننده هوا
یکی از روش خنک کننده ژنراتور سیستم های خنک کننده هوا می باشد که به صورت دو حالت کلی استفاده می شود.
روش اول استفاده از روش سیستم تهویه هوا باز است که به کمک سیستم مشابه اگزوز هوا را از عقب دستگاه عبور داده و خارج می کند در این صورت گرمای تولید شده در ژنراتور به این صورت از عقب دستگاه خارج می شود.
روش دوم استفاده از روش هوا قفل یا محصور است که در این روش هوا به صورت محصور در داخل ژنراتور محبوس می شود و در مواقع گرمای بیش از حد ژنراتور عملیات بازیافت هوا به صورت اتوماتیک آغاز می شود. از این دو روش بیشتر در دیزل ژنراتور های کوچک با توان تولیدی پایین استفاده می شود.
کدام روش خنک کننده ژنراتور مناسب تر و موثر تر است؟
یکی از موارد موثر در این که از کدام روش خنک کننده ژنراتور استفاده شود ، ابعاد دیزل ژنراتور ، توان تولیدی و موارد استفاده از دستگاه می باشد. به طور مثال در مواردی که دستگاه بیش از 22 کیلووات برق تولید می کند عملا روش خنک کننده به کمک سیستم هوا بی فایده و غیر قابل استفاده می باشد. زیرا نمی توانند تمام گرما را از داخل سیستم خارج کنند. بنابراین در فضاهای صنعتی و تجاری پیشنهاد ما سیستم خنک کننده مایع است.
از روش سیستم خنک کننده هوا بیشتر در دستگاه های کوچک و قابل حمل استفاده می شود. به طور مثال در مجتمع های مسکونی بسیار کابرد دارد. چون در مجتمع های مسکونی
دیزل ژنراتور های استندبای مورد استفاده می شود و سیستم خنک کننده هوا بهترین گزینه است.
مقایسه هزینه دو روش سیستم خنک کننده ژنراتور
طبیعتا قیمت به اندازه و توان مصرفی دستگاه بستگی دارد. اما به طور کلی سیستم های خنک کننده به کمک مایع سیستم پیچیده تر دارند و در آن ها از قطعات بیشتری استفاده می شود .در این روش های سیستم های مشابه رادیاتور طراحی شده و یک سیستم بادوام تر و پیچیده تر و پربازده تر نسبت به سیستم خنک کننده هوا است ، بنابراین هزینه بالاتری نیز دارد. بنابراین اگر استفاده زیادی از دیزل ندارید می توانید سیستم خنک کننده هوا را انتخاب کنید. اما پیشنهاد می شود از کارشناسان متخصص مجموعه کیا دیزل اسپادان مشورت بگیرید.
آلودگی صوتی کدامیک بیشتر است؟
همان طور که می دانید هر دو این روش ها سر و صدا تولید می کند و این مسئله قابل توجه است که در چه فضایی از کدام روش استفاده می شود. به طور کلی سیستم های خنک کننده هوا صدای بیشتری نسبت به سیستم خنک کننده مایع دارند.
به طور کلی صدای سیستم های خنک کننده مایع صدای کمی را تولید می کنند و این یک مزیت بزرگ در این روش در نظر گرفته می شود.
روش نگهداری سیستم های خنک کننده ژنراتور
همان طور که می دانید هرچه سیستم ساده تر باشد نگهداری از آن نیز آسان تر است. بنابراین تعمیر و نگهداری سیستم های خنک کننده هوا آسان تر و ارزان تر است زیرا طراحی ساده تری دارد و از قطعات کمتری در آن استفاده شده است.
تعمیر و نگهداری سیستم های خنک کننده مایع پیچیده تر و تخصصی تر است بنابراین نگهداری از آن سخت تر و نیاز هزینه و مراقبت بیشتر دارد.
شرکت کیا دیزل اسپادان وارد کننده و کوپله کننده انواع مولدهای گازسور و گازوئیل سوز در خدمت شماست تا بهترین انتخاب را در زمینه تهیه صفر تا صد یک دستگاه دیزل ژنراتور
و قرارداد های تعمیر و نگهداری آن داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!