کنترل پنل چه نقشی در ژنراتور دارد و نحوه استفاده از آن ها چگونه است؟

کنترل پنل دیزل ژنراتور

در این مقاله از وبسایت شرکت کیا دیزل اسپادان قصد معرفی کنترل پنل در دیزل ژنراتور را داریم.

کنترل پنل ماشین آلات

در ماشین آلات صنعتی هر دستگاه و ماشین پیچیده ای نیاز به یک کنترل پنل دارد ، کنترل پنل همان رابط کاربری است که کاربر را قادر می سازد تا بر عملکرد ماشین نظارت داشته و آن را کنترل کند ، در مواقع نیاز تغییراتی اعمال کند و بتواند گزارش لحظه ای از وضعیت کلی و جزئی دستگاه خود داشته باشد. برخی از این گزارشات بالا رفتن دمای ماشین ، افزایش یا کاهش راندمان ماشین ، مداخلات جوی وتاثیر بر عملکرد ماشین و فرسودگی یا از کار افتادگی قطعات ماشین و… است.

به طور دقیق تر در ماشین آلات الکتریکی مانند ژنراتورها تغییرات ذکر شده سیگنال های الکتریکی را تشکیل می دهند. از همین سیگنال ها استفاده می شود تا به صورت هوشمند کنترل دستگاه را در دست گرفت و همچنین نظارت کامل بر بازدهی و نقص های احتمالی آن ها داشت. به طور مثال درب های اتوماتیکی (برقی) دارای این حسگرها هستند که با تشخیص گرما ، سرعت و اجسام سیگنال هایی را تولید و مستقیما به موتور ارسال می کنند. کار به همین جا محدود نمی شود و ما این سنسور ها و کنترل پنل های پیشرفته را در دستگاه های دیزل ژنراتور نیز مشاهده می کنیم.

کنترل پنل چیست؟

از نگاه ظاهری کنترل پنل یک یا چند نمایشگر است که پارمتر های مختلف مانند ولتاژ ، جریان و فرکانس ها را از طریق نمایشگرها نشان می دهند ، این نمایشگر ها معمولا در بدنه ای ضد ضربه و ضد خوردگی تعبیه می شوند تا دربرار ضربات ، گرد و غبار و آب مقاوم باشند و از کار نیا فتند.
انواع مختلفی از کنترل پنل ها وجود دارند و در ژنراتورهای کوچک با قدرت پایین معمولا بر روی خود بدنه قرار می گیرند و همچنین دارای پد های ضد لرزش هستند. ژنراتور های بزرگ تر کنترل پنل مستقل و بزرگ تر دارند به طوری که می توانند به تنهایی روی زمین بایستند.
کنترل پنل ها دارای دکمه های کنترلی مختلفی هستند که هر یک وظیفه خاصی را برعهده دارند این دکمه ها عبارتند از:

• دکمه خاموش و روشن
• سوئیچ ها
• گیج ها
• هدایت گرها

 

آیا می دانید تفاوت دیزل ژنراتور دائم کار و استندبای چیست؟

 

کنترل پنل دیزل ژنراتور

کنترل پنل دیزل ژنراتور

 

نحوه کارکرد کنترل پنل ها چگونه است؟

کنترل پنل دارای یک ریزپردازنده است که می تواند ورودی سنسورها را برای کمک به نمایش و مدیریت ماشین تغییر دهد. یکی از این بازخورد ها دمای دستگاه است که می تواند نشان دهد دمای دستگاه بیش از حد گرم است یا متعادل است. از دیگر بازخورد های نمایشگر کنترل پنل میزان سرعت دستگاه است که می تواند زیاد یا کم باشد ، همچنین از دیگر بازخوردهای مهم ژنراتور از طریق کنترل پنل فشار روغن است که می تواند کم یا زیاد باشد.
به فرض مثال ژنراتوری داریم که فشار روغن در آن بسیار پایین آمده است و یا دمای مایع خنک کننده خیلی بالا رفته است و این امر منجر به تجمع گرما می شود. در این حالت سنسور حرارتی در داخل ژنراتور این تجمع گرما را حس می کند و بازخوردی به کنترل پنل ارسال می کند ویا به صورت اتوماتیک دستگاه را خاموش می کند.

کنترل پنل ها را می توان به یک کلید انتقال خودکار مجهز کرد تا جریان برق (قطع و وصل بودن ) را کنترل کند به طوری که وقتی که جریان برق از کار می افتد برد کنترلر این موضوع را تشخیص می دهد و سپس فرمانی به ژنراتور ارسال می کند تا روشن شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *